SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Новини

Истории

Истории

Истинските истории на децата и семействата, които подкрепяме, може да намерите тук.

Малката майка

Всяко дете е вселена. Всяка история на дете е докосване. Пазя много затрогващи истории, но тази още топли, разнежва и свива сърцето ми.??В края на 90-те години се срещнахме с братче и сестриче – на две и на пет ?години.

Вижте повече

За крилете и Щерияна

Гледам я днес, ?гушнала сина си. Сияе. Ники е вече на годинка. Същите кафеви очи, големи и будни. Взел е и непокорните й къдрици. Смехът им оглася дома й.?А аз си спомням първата ни среща. Преди близо 30 години.

Вижте повече

За думите и не заради тях

Ние сме семейство Лили и Младен Недялкови. Приемни родители от девет години. Често ни питат - как го правите? Няма специален отговор, има отдаване. На всички наши деца отдавахме всичко, което имахме: време, търпение, внимание, разбиране, душа и сърце. Споделихме и споделяме още семейното си пространство, защото вярваме, че обичта лекува. Вярваме, че дава криле.

Вижте повече

Цървулките

Започнах да уча народно пеене още петгодишна в SOS Детско селище Трявна. Днес се занимавам с музика и съм преподавател на деца и младежи.

Вижте повече

Най-хубавият подарък

Имах прекрасно детство в SOS Детско селище Трявна и толкова много спомени, че не бих могла да определя един най-хубав, затова ще разкажа за моите родители - Лили и Младен.

Вижте повече

Обикновена необикновена история

Казвам се Щерияна или накратко Щери, едно от първите деца в SOS Детско селище Трявна. Не мисля, че моята история е необикновена. Необикновеното в нея са връзките с други хора, станали част от живота ми завинаги.

Вижте повече

Историята на един баща, подкрепен от SOS Консултативния ни център в Габрово

Илиян Петров сам отглежда двете си деца - момиче на 9г. и момче на 6г. Няма брак с майката на децата. За известно време са се разбирали добре, но през 2017 година, когато се връщат да живеят в кв. Велковци постепенно отношенията им се влошават.

Вижте повече

Башар Рахал и Приказка за Любов и четири деца

Днес сме на вълна приказки. Благодарение на Гери Турийска, Башар Рахал и SOS Центъра ни за обществена подкрепа във Велико Търново. Чуйте ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВ И ЧЕТИРИ ДЕЦА.

Вижте повече

Мариана Векилска и Приказка за момичето с тъжните очи

Възхищение и преклонение пред работата на социалните работници и екипите на SOS центровете за обществена подкрепа - хората, които всеки ден пренареждат объркани съдби и психики. Моля, споделете приказката, за да стигнем до повече хора. Благодарим ви!

Вижте повече

Историята на едно щастливо детство

Денят е 4 март, годината – 1993. Годините ми са 8, даже почти 9, защото на 27 април е рожденият ми ден. Денят бе изпълнен със странна емоция и пеперуди в коремчето, защото не знаех къде точно отивам. Дълго пътуване, сняг и тъмнина…

Вижте повече

Албена Добрева и Приказка за звездичката Лили

Поклон пред работата на нашите социални работници... Приказка за звездичката Лили и Албена Добрева.

Вижте повече

Камен Алипиев и Приказка за татко, момче и чудовище

Истинските приказки продължават с истории от SOS Центъра ни за обществена подкрепа във В.Търново. Ако все още не знаете какво правят тези SOS Центрове, чуйте приказката и я споделете с вашите приятели, за да стигнем до повече хора. Благодарим ви! Благодарим и на Камен Алипиев за емпатията и съпричастността!

Вижте повече