SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Защото, социалната работата е мисия!

14/02/2024 – В началото на февруари, стартира една съвместна инициатива на екипа на SOS Консултативния ни център (ЦОП) Трявна и студенти и преподаватели от ТУ- Габрово. В периода  01 – 06 февруари 2024г. се осъществиха две последователни срещи с обучаващите се в специалност ?Социални дейности“ към ТУ – Габрово.

Теодор Печеняков, Управител на SOS Центъра, разясни на студентите основните направления, по които е ангажирана работата в консултативния център. Дискусия, провокирана от казуси и примери, извлечени от работата на специалистите  в Центъра – Д. Бачийски, Л. Панайотова, Др. Иванова, Кр. Попова бе една добра възможност за опознаване на практическата част от изучаваните дисциплини.

В следващата организирана среща, част от студентите от специалността, под менторството на трима свои преподаватели, върнаха визитата и посетиха SOS Детско селище Трявна, Консултативния център и участваха в групова интеракция, която ги приближи до директната практика  – по метода Учене чрез преживяване. Засегнати и проиграни бяха случаи на недоброволни клиенти и екипна сплотеност.

С благодарност към: г-н Иван Христофоров, Директор програма SOS Детско селище Велико Търново Габрово-Трявна, доц. д-р Е. Инджов – ръководител катедра ?Социални и стопански науки“, гл. ас. д-р П. Колев и гл. ас. д-р Ж. Цонева – преподаватели с кауза; студентите, проявили интерес и включили се с ентусиазъм в работните ни срещи.

С очакване на бъдещи съвместни мероприятия, тренингови и обучителни срещи. Защото, социалната работата е мисия!