SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

СТРАХ… СРАМ… ВИНА…

24/04/2024 – Страх, срам, вина… Това са чувствата на жертвите на домашното насилие. Децата, свидетели на домашно насилие, са жертви на домашното насилие!

Двудневно обучение ?Домашно насилие“ събра в Рибарица експерти от SOS Консултативните ни центрове и Звено ?Майка и бебе“ през изминалата седмица. 38 специалисти учиха, дискутираха и? споделяха опит относно работата с жертви на домашно насилие, механизмите за осигуряване на незабавна защита ?и кои са отговорните институции. Водещ на обучението беше Катя Кръстанова от Асоциация Анимус.

Обучението е проведено с подкрепата на Билла България по проект ?Детство без травма“.

?Искаме да продължим обучението с темата за работа с извършители на домашно насилие“ – дадоха заявка за още обучения експертите.

С Билла България си партнираме от 2016 година, подкрепят приемната грижа и в последните две години – провеждането на „Лятна академия“ с бенефициенти на Консултативен център ?Шанс“ в София.