SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Platforma Civikos – Косово на посещение на SOS Детски селища България

 

19/04/2024 г. – На 19 април екип на Platforma Civikos – Косово пристигна на посещение в Националния офис на SOS Детски селища България в гр. София.

Platforma Civikos е съюз от неправителствени организации, ангажирани с насърчаване на сътрудничеството между гражданското общество и държавната власт. Понастоящем наброяваща 301 члена, Platforma Civikos – Косово, непрестанно се разраства и търси добри практики.

В Косово сега са на кръстопът и целта на срещата беше имненно това – гостите да проучат максимално много опита на SOS Детски селища България и да го приложат в работата си. Въпросите, които обсъдиха бяха свързани с механизмите и възможностите за делегиране на социалните услуги. Важен акцент в разговорите беше финансирането на социалните услуги и неправителствения сектор като цяло. Както и ключовата тема за SOS дейността – качеството на работа, качеството на промяната на живот на деца и семейства в риск.

SOS Детски селища България винаги е насреща, за да помогне на колеги от други организации със своя опит и експертиза.

经典老虎机 ?SOS Детски селища България“ изпратиха Platforma Civikos – Косово, надявайки се срещата да е била ползотворна и пожелавайки на Национална мрежа на децата повече такива партньори.