SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Отново ще е Коледа

08/12/2023 – Отново ще е Коледа. Време, в което светлинките вън ни провокират към нещо светло и добро. И време, в което стореното ДОБРО се връща към нас – с усмивка, с нова запалена светлинка, с тиха думичка, с жест. Тогава се случва коледната магия.

Днес в SOS Консултативния ни център (Център за обществена подкрепа) ?Светулка“, ДОБРОТО дойде при нас напълно неочаквано. През изминалите месеци нашите специалисти Надежда Попова, Янка Павлова и Полина Христова имаха своите срещи с учениците от осми Б на СУ ?Владимир комаров“ В. Търново – единствената паралелка с профил ?Социални дейности“

Индикатор за работата на нашите момичета – да проправят пътеките към развиване на уменията за емпатия, сензитивност към социалната кауза, благотворителност и толерантност – е пристигналата коледна магическа пратка от осмокласниците. Ръчно изработената картичка с вълнуващ текст, ръчно изработените къщичка, ръкавичка и птичка, ръчно украсената кутия ни разказаха коледната приказка за доброто: Да са топли ръцете ви, които правят добрини, да успявате да напълните къщите на децата с родителска грижа, да сте нависоко като птици, Полина, Янка, Надежда!

Екипът ни благодари от сърце на бъдещите социални работници, на техните учители и изпраща към вас тяхната приказка с къщичка, ръкавичка и птичка!

Отново ще е Коледа! Стореното добро остава в сърцето завинаги.