SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

Заповядайте ни на гости!

15/04/2024 г. – На 11 април SOS Семеен дом „Чардафон“ (SOS СД „Чардафон“) – Габрово посрещнаха гости от отдел ?Социални дейности и здравеоопазване“ (СДЗ) – община Габрово.

Поводът за поканата беше съвместна инициатива за засаждане на цветя и опознавателна среща между младежите и екипа на отдел СДЗ.

В качеството си на домакини, младежите, заедно с екипа на SOS СД „Чардафон“, Иван Христофоров – Директор Програма „SOS Детско селище В. Търново – Габрово – Трявна“ и Антоанета Леонова – Помощник-директор „Административно-финансови дейности“ посрещнаха гостите от отдел „Социални дейности и здравеоопазване“ на община Габрово – Деница Вачкова – началник отдел, Симона Иванова и Петя Цвяткова – експерти.

На срещата младежите представиха себе си индивидуално, похвалиха се с успехите си в училище и в сферите, които ги вълнуват – музика, спорт, кулинария. Почерпиха гостите със саморъчно приготвени от тях баница, погача със сирене и масло, чийз кейк.

Всички?заедно?засадиха пролетни цветя – като символ на грижата, растежа ?развитието, приятелството, подкрепата и съзиданието.

Едната част от новозаседените саксии с цветя?украсиха терасите на младежите, а другата беше подарък за домовете на гостите.

SOS Детски селища България, заедно с партньори като отдел СДЗ – община Габрово, се грижат децата и младежите да растат сред обич, на добра почва и стабилна основа.

Защото децата са цветята на Земята.