SOS Детски селища България е организация за социално развитие, която гарантира правото на всяко дете да има семейство и да расте в среда на любов, уважение и сигурност.

25 години SOS Семейни домове във Велико Търново

01/04/2024 – На 28 март в гр. Велико Търново се състоя младежки спортен празник. Той положи началото на поредица от събития, отбелязващи?25-годишнината от създаването на SOS семейни домове във Велико Търново.

В празника взеха участие децата от SOS Семейни домове Велико Търново и децата от общинските Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания (ЦНСТДБУ) I и II на ул. „Цветарска“, ЦНСТДБУ II на ул. „Иларион Драгостинов и ЦНСТДБУ III на ул. „Колоня Товар“.

SOS Семейни домове Велико Търново са Центрове за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца и младежи без увреждания. Те са част от Програма „SOS Детско селище Велико Търново – Габрово – Трявна“ на 经典老虎机 „SOS Детски селища България“. В Семейните домове деца и младежи на възраст 11-20 г. намират среда, близка до семейната и получават необходимата индивидуална грижа и подкрепа за личностното им съзряване и изграждане на умения за самостоятелен живот.

Гости на събитието бяха Росица Димитрова – Директор на дирекция ?Социални дейности и здравеопазване“ към община В. Търново, Мая Пешева – иректор на Дирекция ?Социално подпомагане“, Мариета Гъркова – началник на ?Отдел закрила на детето“, колеги и партньори.

Игрите бяха организирани от кака Криси и бате Иван, треньори по ориентиране, а за веселото настроение се погрижиха аниматорите от парти агенция ?Феличита“. В продължение на два часа децата мериха сили в различни спортни игри – индивидуални и колективни, а най-добрите бяха отличени с грамоти и получиха подаръци. На всички деца домакините от SOS Семейните ни домове бяха осигурили лакомства и всяко ЦНСТ получи и вкусна торта.

Следващото ни събитие е засаждането на 25 дръвчета. Всички желаещи са добре дошли! 25 дръвчета за 25 години SOS Семейни домове Велико Търново! Четвърт век, през който децата и младежите намират при нас любов, уважение и сигурност, благодарение на вашата подкрепа!

Акцията по засаждането на дръвчетата ще се състои на 4 април от 11 часа в парк ?Дружба“, Велико Търново.

Ако имате нужда от повече информация, не се колебайте да се обърнете към нас! За контакт: 0884669042